Previous
Next

Childrens´ Reading Space
Interior & Furniture Design
Moderna Museet, Stockholm, Sweden 2008

The collaborative art project for a public reading space, commissioned by moderna museet was developed with artist Laercio Redondo. the commission required a permanent space located in the museum’s public area where children and adults alike could sit down and browse a collection of art books. the structure is similar to a pavilion, where sliding wall sections using opaque multi-colored acrylic plates serve as space dividers and bookshelves. inside this space, a low two-level-structure with loose cushions provide seating for the visitors. a mirrored wall expands the sense of space of the room. this project was inspired by lewis carroll’s book “alice in wonderland”, playing with the perception of the interior and exterior, of transparency, volume and light, of color and depth. focusing on the architectural aspects, the project attempts to create an open space where people can meet, and be players on a small stage where the play is the interaction of visitors within the space.

Photos: Laercio Redondo

© Copyright 2022 | Birger Lipinski | All rights reserved